اهمیت جنگل ها و منابع طبیعی بسیار زیاد است و حفاظت از آنها بر عهده همه افراد می باشد، اما علاوه بر این به افراد متخصصی که به صورت حرفه ای برای اینکار آموزش دیده اند نیز وجود دارد. جنگلبانان در کنار شرایط جسمی و ذهنی خوبی که باید داشته باشند، باید تجهیزات حرفه ای و ایمنی نیز به همراه داشته باشند، یکی از این موارد لباس کار متناسب با شرایط محیط و نوع کار می باشد. لباس جنگلبانی در پست های متفاوت و برای انجام وظایف مختلف می تواند متفاوت باشد، زیرا در برخی بخش ها به محافظت از جنگلبان در برابر حیوانات موجود نیاز است که ویژگی استتار با توجه به محیط را برای لباس جنگلبانی لازم می کند.
لباس جنگلبانی معمولا در دسته لباس کار دو تکه قرار میگیرد که شامل یک پیراهن، کاپشن و یک شلوار می شود. راحتی و دوام ویژگی هایی هستند که لباس جنگلبانی را متمایز می کند و تضمین می کند که برای مدت طولانی برای افرادی که در فضای باز فعالیت می کنند مناسبند. این نوع لباس کار معمولاً از پارچه های کتان یا کنفی تولید می شود و در قسمت آرنج تقویت کننده های اضافی دارد تا حتی در سخت ترین شرایط نیز عملکرد خوبی داشته باشید. علاوه بر مقاومت بالا، پارچه های تولید کننده لباس جنگلبانی باید دارای تنفس پذیری خوبی نیز باشد، به این معنی که منافذ روی پارچه به صورتی باشد که گردش هوا به داخل لباس به خوبی انجام شود. برای اینکه جنگلبان بتواند آزادانه حرکت کند و در زمان حساس حرکات یکباره انجام دهد، پارچه این لباس باید انعطاف پذیری خوبی داشته باشد، همچنین ممکن است پنل هایی در پشت آن دوخته شود.
لباس جنگلبانی در قسمت بالا تنه تعداد 2 عدد جیب دارد که بر اساس نوع فعالیت افراد و لوازم مورد نیاز برای حمل می تواند تا 4 جیب نیز اضافه شود. این لباس کار باید زیپ و دکمه های محکم و با کیفیتی داشته باشد تا در صورت داشتن فعالیت زیاد وضعیت خود را حفظ کنند و در صورت نیاز به تعویض یا درآوردن به راحتی باز شوند. شلوارهای جنگلبانی نیز دارای دو جیب هستند و حلقه های کمربند آنها امکان اتصال وسایلی مانند دستکش را فراهم می کنند، یکی دیگر از ویژگی های شلوار جنگلبانی داشتن تقویت کننده های زانو برای افزایش استحکام می باشد.