لباسکار دو تکه
ادامه مطلب
یکی از انواع لباس کار که مورد استفاده در بسیاری از مشاغل قرار می گیرد ، لباس کار صنعتی می باشد. در واقع مهم ترین دلیل استفاده و خرید لباس کار صنعتی محافظت افراد در برابر خطرات پیش بینی نشده در چنین محیط هایی است، بنابراین کارکنان صنایع ملزم به استفاده از این نوع لباس کار ها می باشند. پس با توجه به نوع کار افراد در محیط های گوناگون ، خصوصیات لباس کار صنعتی باید به گونه ای باشد بتواند اعضای بدن را در برابر خطراتی همچون برق گرفتگی ، ضربه ، سقوط ، مواد شیمیایی و... حفظ نماید.
در وهله اول برای خرید لباس کار انتخاب سایز مناسب فرد بایستی در اولویت قرار گیرد. استفاده از یک لباس کار با اندازه مناسب و راحتی فرد در آن علاوه بر افزایش راندمان، سبب حفظ بیشتر جان این افراد و مقابله با ایجاد خطرات می شود. از دیگر موارد مهمی که باید به آن اشاره کرد کیفیت دوخت لباس کار صنعتی می باشد، دوخت این نوع لباس ها باید محکم بوده تا در هنگام کار به راحتی باز یا پاره نشود. استفاده از لباسکار پاره در مکان هایی که نیاز به استفاده از دستگاه ها و ماشین آلات می باشد ، خطرناک است.
استفاده از لباس کار صنعتی با علایم شب نما بر روی آن در محیط های تاریک و کم نور جزء موارد مهم محسوب می شود که در هنگام خرید لباس کار باید به آن دقت کرد. پروژه هایی که در شب انجام می شوند و یا نور کافی در محیط وجود ندارد، نیاز به استفاده از چنین لباس کار هایی دارند.
به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه خطر بر اساس شرایط محیطی تولید لباس کار باید به نحوی باشد که نتوان از آن وسایلی اعم از ساعت، زنجیر ، کلید و... را آویزان نمود. در صورت وجود چنین امکانی در لباس کار ، فرد می بایست از انجام و آویزان کردن وسایل از خود اجتناب نماید.
آستین های لباس کار باید اندازه فرد بوده و کوتاه یا بلند تر نباشد. اگر شرایط کار به گونه ای بود که فرد نیاز به بالا زدن آستین های خود داشت و یا در محیط هایی با شرایط آب و هوایی گرم اشتغال دارد ، بهتر است از لباس کار صنعتی آستین کوتاه استفاده گردد، در غیر این صورت انجام بالا زدن آستین ها به صورت مستمر به خصوص در صنایع خطرناک امکان بروز حادثه را افزایش می دهد.
بسته به نوع محیط کار استانداردهایی برای تولید لباس کار وضع می گردد که شرکت های تولید کننده ملزم به رعایت آن ها می باشند. بنابراین در هنگام خرید لباس کار صنعتی می بایست بر اساس شرایط کاری خود استاندارد هایی مورد نیاز را بررسی و سپس اقدام به خرید نمایید.
• در صنایعی که احتمال انفجار یا آتش سوزی در آن وجود دارد از خرید لباس کار با یقه های نور گیر و منعکس کننده نور ، زه و دستکش ایمنی ضد آتش ، عینک های مخصوص ، کلاه ایمنی و... می بایست استفاده شود.
• در صنایعی که نیاز به کار جوشکاری می باشد استفاده از لباسکار ضد آتش در کنار پیش بند هایی از جنس چرم که قابلیت سوختگی ندارد الزامی می باشد.
• عدم استفاده از لباس کار جیب دار در محیط هایی که مواد اشتعال زا ، قابل انفجار و یا سمی وجود دارد.
• در طول سال حداقل بعد از 6 ماه می بایست لباس کار صنعتی را تعویض نمود و در صورت هرگونه آسیب جدی به لباس کار ، کارکنان ملزم به استفاده از لباس کار جدید هستند.
• پارچه به کار رفته در تولید لباس کار می بایست بسته به شرایط محیطی و کاری افراد باشد؛ به طور مثال در محیط هایی که خطر برق گرفتگی وجود دارد، استفاده از لباس کار با چنین پارچه ای که تولید الکتریسیته ساکن می کند ممنوع می باشد.
• وزن لباس کار صنعتی می بایست به گونه ای باشد که فرد در هنگام کار دچار خستگی نشده و خللی در انجام کار برای فرد به وجود نیاورد.
• برای عدم ایجاد آسیب به لباس کار بهتر است دوخت پارچه به صورت کجراه و همچنین با تراکم بالا انجام گیرد.
✔ EN ISO 20471 لباس کار شبرنگ برای استفاده در مکان های تاریک و یا با نور کم
✔ EN 342 لباسکار مخصوص کار در محیط های سرد یا لباس کار زمستانی به منظور حفاظت بدن از سرما (شرایط آب و هوایی زیر 5 درجه سانتی گراد) که در کنار آن استفاده از سایر لوازم همچون دستکش ، کلاه و... نیاز می باشد.
✔ EN 343 حداقل استاندارد لازم برای لباس کار صنایع که افراد را در برابر شرایط آب و هوایی گوناگون حفظ می نماید و می توان از آن در شرایط آب و هوایی مختلف و یا دارای بادهای شدید استفاده کرد.
✔ EN ISI 11611 استانداردی برای تولید لباس کار صنعتی جهت جلوگیری از آسیب در برابر عواملی همچون جوشکاری و دیگر فعالیت های مشابه
✔ EN ISO 11612 اگر قصد خرید لباس کار برای محیط هایی با حرارت زیاد و احتمال آتش سوزی را داشته باشید ، لباس کار مورد نظر شما می بایست دارای این استاندارد باشد.
✔ EN ISO 15797 استاندارد لازم جهت تضمین مقاومت لباسکار شما در برابر شست و شو و عدم ایجاد مشکل پس از آن
✔ UV 801 این استاندارد مخصوص لباس کار افرادیست که می بایست در محیط هایی با وجود اشعه UV از آن استفاده نمایند. اشعه خورشید یکی از اشعه های مضر دارای میزان UV بالا است که کار مستمر در چنین شرایطی امکان آسیب به پوست افراد را فراهم می کند.
بسته به محیط کار از پارچه های مختلفی برای تولید لباس کار می توان استفاده کرد که دارای خصوصیات مختلفی می باشند. به طور کلی مهم ترین پارچه های مورد استفاده در تولید لباس کار صنعتی ترگال ، فلامنت ، ویسکوز ، پلی استر ، پنبه و یا ترکیب این نوع پارچه ها با یکدیگر می باشد. نکته حائز اهمیت در هنگام خرید لباسکار صنایع توجه به آب و هوایی است که از آن استفاده می شود، به طور مثال استفاده از پارچه پنبه ای برای آب و هوای گرم مناسب تر از پارچه های پلی استری می باشد. کیفیت پارچه و دوخت با دوام و شیک آن نیز در هنگام خرید لباس کار صنعتی می بایست در نظر گرفته شود.
صنایع بر اساس رنگ سازمانی و همچنین درجه بندی سمت افراد می توانند اقدام به سفارش لباس کار برای کارکنان نمایند، همچنین مدل لباس کار هم بر اساس سمت و وظایف افراد می تواند متفاوت باشد. علاوه بر این استفاده از رنگ های شب رنگ و فسفری برای استفاده در محیط هایی با نور کم جز نکات مهم می باشد. لباس کار صنعتی در انواع رنگ و مدل و بر اساس محیط و شرایط کار قابل خرید می باشد. برای تشخیص بهتر افراد در محیط های صنعتی و شناسایی افراد از یکدیگر می توان از رنگ های گوناگونی برای تولید لباس کار استفاده نمود.
در قسمت بالا انواع لباس کار صنعتی شرکت آسان پوش را مشاهده می نمایید که بر اساس نیاز می توانید اقدام به خرید لباس کار مورد نظر خود نمایید.